8 de febrer del 2012

Artefacte

EL VENT


POEMA DESPLEGAT



 






















Poema desplegat
Homenatge a Màrius Torres, en ocasió del centenari del seu naixement l'any 2010.
“El que importa és mantenir els ulls ben oberts i esforçar-se a l'amarguíssim exercici de veure les coses tal com són”
(carta de Màrius Torres a la seva família, 2/7/1941)
Descobrir Màrius Torres, l’home i el poeta, ha estat un esdeveniment recent: hom s’adona com n’és de fàcil llegir-lo. Màrius Torres crea un veritable joc d’imatges, amb matisos molt fins, com si una visió pictòrica de les coses l'impulsés a relacionar imatges amb una voluntat descriptiva, en la qual predomina la sensació del color i de la forma.
Màrius Torres parla de la bellesa de les coses efímeres: veu passar els núvols, un matí de març, com es fan i desfan; l'oreneta que passa revoltant; el vent que fa dels pètals ales de papallona; les ombres fràgils de les coses...
La selecció del poema EL vent (1936) expressa molt bé l'admiració del poeta pel món, amb una actitud de pura contemplació.
I la proposta pels alumnes va ser: interpretar de manera molt personal un fragment, uns versos, d’aquest poema, copsant-ne una imatge que el sintetitzés; més tard, amb tècniques de gravat com la del monotip, i la incorporació d’altres elements i materials a manera de collage, definir aquesta imatge plàstica.
Els alumnes del Taller Jove ARTEFACTE (de 14 a 17 anys), de l’Escola d’Art de Sant Cugat, que hi van participar durant el curs passat: Marta Aragonés, Edmond Busquets, Eliane Castelar, Gabriela Castelblanco, Laura Gausa, Eduard Gonzalvo, Núria Latorre, Annaïck La Menestrel, Laia Lerma, Ester Monsonís, Laura Rius, Maya Zelaskowski, i les noies Clàudia i Galena (amigues de la Gabriela).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dóna'ns una mica de temps i el publiquem!