30 de gener del 2014

Lliurament de Queviures d'Art


Moltes gràcies a tots




Entretallers lliura 2.000 euros a Càritas per al rebost dels aliments
Alumnat i professorat dels tallers municipals d’art van aconseguir aquesta quantitat venent les seves obres al Queviures d’art, celebrat al Mercantic el desembre passat
La regidora d’educació, universitat i família, Esther Salat, ha fet donació a Càritas, aquest migdia, de la recaptació aconseguida per estudiants i professors d’Entretallers al mercat Queviures d’Art. A l’acte, que s’ha celebrat a la sala d’actes de la parròquia, hi ha assistit Rafa Gómez, coordinador de Càritas, Paco Minuesa, coordinador d’entretallers, i l’artista Gemma Molera, que va ser l’encarregada dels Queviures d’art.
El 20 de desembre es va celebrar la 2a edició del mercat d’art solidari “Queviures d’Art” a la Nau d’Entretallers, els tallers municipals d’Art, ubicats al Mercantic. Amb el lema Compra Art, que alimenta, l’organització va voler posar el seu granet de sorra a millorar la qualitat de vida de persones que es troben en risc d’exclusió social al nostre municipi. L’objectiu d’aquest esdeveniment era doble:
  • Fomentar l’activitat creativa dels alumnes d’Entretallers.
  • Que el resultat d’aquesta creativitat tingués un fort component social.

Amb aquests objectius, es van posar a la venda obres que els mateixos artistes i alumnes van fer, a un preu d’entre 5 i 20 euros. Era previst que el benefici d’aquesta iniciativa anés en favor de Càritas.
Gemma Molera, coordinadora del Queviures d’Art ha declarat que “després de l’èxit de la proposta, amb una recaptació total de 2.000€, aquest esdeveniment es vol convertir en una fita estable al calendari del curs dels Entretallers” i ha afegit que “hem volgut fer la donació a Càritas perquè és un espai de la ciutat amb molt de carisma, i on estem segurs que els diners s’aprofitaran bé.
Rafa Gómez ha explicat que aquests diners serviran per comprar aliments frescos que es necessiten per completar els carros d’aliments que proporcionen a les 400 famílies usuàries, en aquests moments, del rebost de Càritas. Gómez ha explicat també que “si el 2009 només el 5% dels usuaris d’aquest servei eren nascuts a l’estat espanyol, el 2013 aquesta xifra ha augmentat fins al 42%. Aquesta crisi ens ha empobrit a tots i ens demostra que no podem donar res per segur”. Sobre la donació ha declarat que “és una molt bona xifra, però el que és important d’aquesta acció no són els diners sinó el què hi ha darrere: fer poble en favor dels més necessitats, ajudar-nos els uns als altres”.
Paco Minuesa, coordinador dels Entretallers ha explicat que “l’art alimenta, fa teràpia i desenvolupa l’ésser humà. També pot fer forat a través de la solidaritat tal i com s’ha demostrat amb aquest projecte. I aquesta és una de les direccions cap on vol avançar Entretallers: ser més presents a la ciutat i estar amatents a les seves demandes i necessitats”.
Els Tallers municipals d’art Entretallers abasten tot allò que s’organitza des de l’Escola d’Art més enllà dels cicles formatius, de la mateixa manera que ho fa el Taller Triangle amb els més petits o el projecte Artefakte per als joves de la ciutat. Actualment unes 400 persones formen part d’aquest col·lectiu artístic. Podeu trobar més informació sobre els seus projectes a http://entretallers.blogspot.com.es/ .
Per últim, Esther Salat ha agraït l’esforç fet tant per alumnat com per part del professorat per tal que aquesta festa de l’art fos possible i n’ha destacat la seva generositat. “Estic molt satisfeta d’aquest camí pres per Entretallers, d’obrir-se a la ciutat i demostrar, entre altres coses, que l’art és indispensable a les nostres vides”.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dóna'ns una mica de temps i el publiquem!