20 de novembre del 2015

CARTOGRAFIES PERSONALS, ACTE DE CLOENDA AMB ANTONI GELONCH

Aquest dimecres 25 de novembre a les 19h del vespre a la Biblioteca de Mira-sol,   fem l'acte de Cloenda de l'exposició CARTOGRAFIES PERSONALS, amb la presència del Sr. Antoni Gelonch Viladegut, un dels col·leccionistes més importants de gravats del nostre temps:

Antoni Gelonch Viladegut va néixer a Lleida fa 59 anys i viu a Sant Cugat des de fa 17 anys. Ha fet els estudis de Farmàcia i Dret a la Universitat de Barcelona i és també graduat en Direcció d'Empreses per l'IESE i en estudis europeus per la Universitat de Grenoble. Ha treballat com a farmacèutic a l'Hospital de Sant Pau i durant 10 anys a la Generalitat de Catalunya, on ha exercit les funcions de Secretari General del Departament d'Ensenyament i de Director del Pla de Reordenació de la Salut Pública a Catalunya. Posteriorment, i durant 17 anys, ha treballat en indústries farmacèutiques multinacionals en llocs de responsabilitat que l'han dut a viure durant 7 anys a París. En l'actualitat treballa a la Fundació ACE, especialitzada en la diagnosi, tractament, recerca i sensibilització sobre la malaltia d'Alzheimer.
És col·leccionista de gravats, fundador i director de la Col·lecció Gelonch Viladegut, i és actiu a les xarxes socials i com a blogger en temes d'art i de cultura. És Acadèmic d'Honor de l'Acadèmia de Belles Arts de Sant Jordi i President dels Cercles del Museu Frederic Marès i d'Història de Barcelona. Des del mes passat és membre del Parlament Cultural Europeu.

Des de l'estiu a la Biblioteca de Mira-sol hi ha una petita exposició organitzada per Entretallers, des del Taller de Gravat, on exposem tota una sèrie de Cartografies Personals, inspirades amb l'exposició de gravats al Museu de Sant Cugat: Una mirada: 1700-1714 a partir dels gravats de la col·lecció Gelonch Viladegut.

La idea de fer aquest projecte de treball, sorgeix dels gravats sobre la cartografia de Catalunya i Barcelona del 1714 que són uns aiguaforts sobre coure . Amb els alumnes del Taller de Gravat, d'Entretallers,  ens vam inspirar i vam començar a treballar.  Així cadascú ha fet la seva pròpia cartografia, amb una tècnica no-tòxica però calcogràfica, que s'anomena fotogravat sobre coure amb film de fotopolímer.

Aquí teniu l'enllaç de la Biblioteca de Mira-sol Marta Pessarrodona.



Estarem molt contents si podeu assistir a l'acte de Cloenda.


Anna Güell



Marga Sánchez


Cristina Segura


Susana Sánches Fosalba


Iris Garcia


Dolores Mayorga


Trini Sotos


Cristina Curto


Rosario Chincha


Ramon Corretgé

Quim Bel

Carme de Pedro


Gemma Molera





TALLER DE GRAVAT, CURS 2014 -15, Entretallers, Sant Cugat, novembre 2015

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dóna'ns una mica de temps i el publiquem!