12 de setembre del 2013

PROGRAMACIÓ D'ESCULTURA I MODELATGE


ESCULTURA I MODELATGE

A càrrec de: Maria Roldán
Dimecres de 10 a 13 h
Lloc: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat


L’objectiu d’aquest taller és la percepció i iniciació al volum, mitjançant la tècnica del modelatge com a element més bàsic i dúctil de la representació escultòrica. La millor manera de sentir i captar els valors d’un volum consisteix en construir un objecte corpori amb les mans. Tots els treballs seran realitzats i comentats dins el taller. La cocció de les obres es realitzarà al mateix centre.

DEL PLA AL VOLUM
Es començarà amb la realització d’un relleu (dues dimensions) per passar directament a la forma tridimensional. Composició de formes geomètriques (esfera, cub, tetraedre, etc.). Manipulació de les formes mitjançant talls (estudi del buit i del ple). La llum i les ombres creant formes. Escollir una forma propera (fruita, llavors, fulles etc.), per fer una ampliació. Realització de pàtines.

Materials: fang refractari, fi i gruixut, palets de fusta de boix i metàl·lics.

MODELANT EL COS
Es treballarà amb models del natural, femení i masculí. Realització d’esbossos en fang de diferents poses. Realització i amplificació de parts del cos que ens semblin interessants per la seva forma, expressivitat o moviment. Realització d’un bust, estudi del rostre. Visita a l’estudi d’un escultor.

Materials: fang refractari, fi i gruixut, palets de fusta de boix i metàl·lics.

ABSTRACCIÓ I SIMPLIFICACIÓ DE LES FORMES
Entendre la forma tridimensional com a elements dins de l’espai. Fer un treball creatiu de la figura humana a través de la simplificació i la abstracció. Proporció i equilibri de les formes. Realització d’una escultura definitiva a mida gran. Patines.


Materials: fang refractari, fi i gruixut, palets de fusta de boix i metàl·lics.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dóna'ns una mica de temps i el publiquem!