12 de setembre del 2013

PROGRAMACIÓ TALLER DE GRAVAT


GRAVAT

A càrrec de: Gemma Molera
Dimarts de 17:30 a 20:30 h
Dijous de 10 a 13 h
Lloc: Escola d’Art i Disseny de Sant Cugat

El taller de gravat d’entretallers és un espai acollidor, de creació i experimentació on es treballa tant amb les tècniques de gravat tradicional com amb les tècniques més avançades.

Un taller obert i multidisciplinari que compta amb els mitjans i l'assessorament adients per tal que els alumnes amb diversos nivells de coneixement tècnic de gravat, d'habilitat artística i expectatives, puguin aprendre i avançar en la recerca del seu llenguatge plàstic.

Durant el curs es donaran a conèixer diverses tècniques en funció del grup i les necessitats.

MONOTIPS I GRAVAT EN RELLEU
El gravat en relleu des dels primers monotips directes fins al buidat de la matriu: linòleum, xilografia, tècniques mixtes, matriu perduda. Veure totes les possibilitats en infinitats de suports, papers i com actuen.

GRAVAT CALCOGRÀFIC
De les tècniques tradicionals del gravat indirecte sobre metall (coure, llautó alumini) amb l’àcid no tòxic Edinbuirgh Etch (aiguafort, aiguatinta, resines, sucre, lavis, vernís tou, menjades profundes, àcid directe, reserves, llapis litogràfic, collage, xine collé)  a les tècniques calcogràfiques directes amb suports i materials alternatius (fusta, plàstics, metacril.lats, altres...) com la punta seca, collagraph, carborundum, coles i les tècniques additives.

FOTOGRAVAT
Partirem de les imatges fotogràfiques, fotocòpies i imatges digitals, per establir contacte amb el gravat tradicional a través dels transfers, fotogravat, fotopolímer o ImagOn, ofset.


CREACIÓ D’UN LLIBRE D’ARTISTA  i EDICIÓ D’UN GRAVAT- BÀT- TIRATGE
Elaboració d’un projecte comú per a la creació d’un llibre d’artista amb l’objectiu de promoure’l per el món de l’estampa gràfica.  (Fires, mostres, concursos...)

Proposta de creació d’un treball a dues o més planxes, combinació de les tècniques apreses per arribar a crear un gravat, bo per a estampar, BÀT, i poder fer-ne una edició digna.


Aprendre com es treballa en un taller de gravat professional i les seves conseqüències: edició, tiratge, numeració, justificació...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Dóna'ns una mica de temps i el publiquem!